Sunday, June 23, 2013

For my Hungarian Friends :)



I just thought I’ll introduce you to some fun things from America. You probably don’t find most of these things on the other side of the ocean – and to be honest I was amazed (shocked?:)) by some of them. I’ll write my thoughts in Hungarian, because it’s my Hungarian friends who need explanation for these, like I did! :-))) 

Szóval, íme néhány különleges, vicces, elképesztő amerikai cucmák. A legtöbb nálunk még nem kapható szerintem, meg nem is biztos, hogy jó üzlet lenne a hengerben található fahéjas csiga, ami 10 perc alatt kész van... :-) Jó szórakozást!

"Plantain chips" - a plantain a banán egyik unokatestvére, kicsit nagyobb és kevésbé édes. Picit fura, mert ha jól megérett, akkor már szinte fekete, legalábbis foltos.Nagyon finom a gyümölcs is (bár inkább sütni vagy főzni szokták) meg a chips is!

Kék kukoricából készült tortilla chips

Ez nem mogyoróvaj, hanem sütivaj :-)

Zöld paprikazselé - többféle paprikából készítik, ecettel. És jó sok színezékkel... :-)

Ez a szörp nemcsak kékben, hanem minden színben pompázik az üzletek polcain. Jégre/jégkására öntik, ebből lesz a "hótölcsér".

Vörös quinoa - ez egy dél-amerikai termés, de csak álgabona. Állítólag nagyon egészséges, és szerintem már nálunk is kapható.

Fagylaltsó. No comment. :)

Kókuszkrém konzervben. Hmmm... :)

Mandulavaj, nagyon finom!!!

Házi nyalóka (popsickle) - lehet csak "színes vízből", de pudingból is készíteni. Gyerekek nagy kedvence a nyári időszakban.

Croissant tubusban. 10 perc alatt kész van. Nem akartam elhinni... :-)

Ja, és ilyen pici a tubus, a 2 l-es flakonhoz viszonyítva. 8 töltött kifli rejtőzik benne...

2 comments:

  1. You are so funny! Ha! I'm glad I could entertain you and your friends with my pantry selections. I am cracking up. Love you friend!

    ReplyDelete
  2. Haha, I had so much fun! You inspired me with the 10 minute cinnamon bun-miracle!!! :) Love you and miss you so much!

    ReplyDelete